Cu mintea la… SF

Science fiction-ul este bun pentru neuroni

The Hollows – Kim Harrison

Azi vorbim despre urban fantasy care este pentru SF, din punctul meu de vedere, ce este chick lit-ul pentru romanul de ficțiune ”serios”. Cu alte cuvinte are un public mult mai larg și succes de casă. În fiecare an sunt publicate o mulțime de cărți din acest gen și doar o parte din ele sunt cu adevărat interesante, bine scrise și cu idei originale. Eu consider că seria ”The Hollows” îndeplinește cu brio criteriile ante-menționate.

DWWhcCoverSmGBUhcCoverSMEWWBDhcCoverSmFOChcCoverSmAcțiunea cărților din serie, 13 la număr, plus niscava nuvele, este plasată într-o linie temporală alternativă în care prezența vrăjitoarelor, a creaturilor supranaturale, gen vampiri, și a celor legendare, ca elfii sau demonii, face parte din realitate cotidiană. Personajul principalul, Rachel Morgan este o vrăjitoare care este prinsă în siajul unor forțe mai puternice decât ea.

FAFDMhcCoverSmODWhcCoverSmWWBChcCoverSm copyBMShcCoverSmPremisa universului ”The Hollows” mi s-a părut interesantă și am continuat să le citesc pe măsură ce au apărut. Kim Harrison este o scriitoare bună, știe să dozeze acțiunea și să construiască personaje multifațetate și pline de surprize. Pe parcursul seriei toate personajele, fie că sunt prezente de la început, fie că apar mai târziu, au oportunitatea să își arate toate ”fețele” și am avut surpriza să îmi schimb părerea despre unele. Un număr așa de mare de cărți i-a permis lui Kim Harrison să aprofundeze toate aspectele vieții personajelor principale. Așa că o să citiți și despre viața lor sentimentală, nu doar despre aventurile prin care trec.

PDhcCoverSmPBhcCoverISEAhcCoverSmTUPhcCoverSmMi-au plăcut mult micile accente care fac lumea descrisa în ”The Hollows” un pic mai reală, mai ”pipăibilă”. Ca de exemplu faptul că sosul de roșii devine un aliment pe care doar cei dornici de senzații tari îl încearcă. Iar pizza devine un aliment exotic! Nu va spun de ce, trebuie să aflați singuri dacă sunteți curioși.

WWNNhcCoverSmUn alt aspect care m-a făcut să apreciez, și chiar să îndrăgesc această serie, este faptul că nu exagerează cu eroismul. Personajul principal greșește, își asumă riscuri care au efecte neașteptate. Lucrurile nu devin prin magie mai bune când ia o anume decizie.

Dacă ar fi să sumarizez, sunt cărți plăcute, care prezintă personaje interesante, care pune pe tapet câteva idei originale și se încheie rotund, chiar dacă este un final-clișeu. Eu aș fi omis să mai public ultimul capitol din ultima carte. Înainte de marele verdict, un lucru drăguț despre ”The Hollows”: fiecare volum are un titlu inspirat din filmele lui Clint Eastwood. Asta în cazul în care nu v-ați dat seama de ce titlurile din imaginile de mai sus vi se pare oarecum familiare :-).

Verdict: Cărți de vacanță și nu numai

Categorie: Urban Fantasy

Experiența mea personală: Mă declar un cititor mulțumit!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 7 September 2015 by in Ușurele, dar bune and tagged , , .

Arhivă

Follow Cu mintea la… SF on WordPress.com
%d bloggers like this: